COCEMFE València desenvoluparà el projecte foment de l’autonomia personal per a persones amb gran discapacitat física o orgànica

COCEMFE València desenvoluparà durant el 2019 el projecte Foment de l’autonomia personal per a persones amb gran discapacitat física o orgànica.

Projecte integral dirigit a persones amb gran diversitat funcional (discapacitat física i mobilitat reduïda) , amb el que prestarà un conjunt de servicis a persones amb gran discapacitat, oferint-los la possibilitat de realitzar de forma independent aquelles activitats per a les que requerixen ajuda de tercera persona, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida, l’autonomia personal i la inclusió social i poder afavorir així la permanència en l’entorn en què desenvolupen la seua vida.

Aquest projecte s’executarà gràcies a la subvenció de 10.777 euros procedent de la Convocatòria de Subvencions per a la realització de projectes d’Intervenció en l’Àmbit de l’Acció Social de l’Ajuntament de València, entre altres que rep COCEMFE València.

En aquest projecte es prestarà un conjunt de servicis especialitzats, que atenen professionalment i des d’una perspectiva integral, a persones amb gran discapacitat física o orgànica en situació de dependència, sempre dins de l’entorn propi i amb intervencions comunitàries que potencien el desenvolupament d’una vida autònoma.

Servicis especialitzats com ara de suport en la rehabilitació, servicis d’informació, orientació i suport en la recerca de recursos, servicis d’acompanyament, servicis d’informació i suport per a la utilització autònoma de mitjans de transport públic adaptats, servicis d’aprenentatge de l’ús de sistemes de comunicació alternatius i servicis de suport en activitats d’atenció personal.

 

Aquest Projecte es gràcies a:

El president de COCEMFE València visita el Centre CREAP

El passat dia 5 de març, Juan Mondejar acompanyat per un parell de tècnics de l’entitat van visitar el CREAP. 

El CREAP és el centre de Referència Estatal d’atenció a persones amb Malaltia mental Greu situat a València en Carrer Terrateig núm. 5. Part de l’equip de COCEMFE València, va tindre ocasió de realitzar una visita a les seues instal·lacions acompanyats pel seu Director Iago Donis, així com de la tècnic responsable d’ocupació, Lucia Estrugo. 

Les persones amb malaltia mental, especialment aquelles que presenten trastorns mentals greus, constituïxen un col·lectiu d’atenció prioritària. El seu elevat número, la necessitat d’una cobertura suficient amb el seu nivell de recursos soci sanitaris semblants al d’altres persones amb discapacitat, així com la varietat i complexitat de les necessitats que presenten, justifiquen esta prioritat per part de l’Estat. 

Si bé COCEMFE València és la Federació de persones amb discapacitat física i orgànica, la visita forma part d’una intenció d’ambdós organitzacions a intercanviar informació d’interés per al col·lectiu de la discapacitat, a més d’establir línia de treball en xarxa.

COCEMFE València està desenvolupant el Projecte Foment de l’Autonomia Personal per a persones amb gran discapacitat física

COCEMFE València està desenvolupant el projecte “Foment de l’Autonomia Personal per a persones amb gran discapacitat física”, amb el que s’està atenent persones amb gran discapacitat, facilitant-los servicis professionals que òmpliguen les ajudes necessàries per al desenvolupament de les activitats de la vida diària tant a nivell personal, sanitari, social, laboral, etc.

Este projecte s’està executant gràcies a la subvenció de 36.000 euros procedent de la Convocatòria “Promoció de l’Autonomia personal i atenció a l’envelliment, la discapacitat i a la malaltia 2018” en el marc del Programa d’Ajuda a Projectes d’Iniciatives Socials de la Fundació Bancària “laCaixa”, i a altres subvencions públiques i privades.

En esta convocatòria s’impulsa projectes dirigits a fomentar la vida independent, l’autonomia personal i l’atenció integral a les persones amb discapacitat o que, per envelliment o malaltia, patisquen el deteriorament de les seues capacitats i de la seua salut. És un projecte que està prestant un conjunt de servicis integrats que es van articulant individualment, oferint a la persona amb gran discapacitat, la possibilitat de realitzar de forma independent aquelles activitats per a les que requerix ajuda de tercera persona, proporcionant-los una millora en la qualitat de vida tant a elles com als seus familiars de suport. 

En ell s’estan prestant un conjunt de servicis professionals com ara; suport en activitats d’higiene i neteja personal, suport en la rehabilitació, informació, orientació i suport en la busca de recursos; suport en la utilització de sistemes alternatius de comunicació; acompanyament; respir familiar, suport psicològic individual i grupal i teràpia ocupacional.

 

COCEMFE València ha desenvolupat el Projecte Foment de l’autonomia personal per a persones amb diversitat funcional

COCEMFE València ha desenvolupat durant el 2018 i 2019 el projecte Foment de l’autonomia personal per a 41 persones amb diversitat funcional (discapacitat física i/o orgànica) , oferint-los la possibilitat de realitzar de forma independent aquelles activitats per a les que requeria d’ajuda de tercera persona, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida, l’autonomia personal i la inclusió social i poder afavorir així la permanència en l’entorn en què desenvolupen la seua vida.

Este projecte s’ha executat gràcies a la subvenció de 11.567 euros procedent de la Convocatòria de Subvencions per a la realització de projectes d’Intervenció en l’Àmbit de l’Acció Social de l’Ajuntament de València, entre altres que rep COCEMFE València.

En este projecte s’ha prestat un conjunt de servicis especialitzats, que han atés professionalment i des d’una perspectiva integral, a persones amb diversitat funcional (discapacitat física i/o orgànica) en situació de dependència, sempre dins de l’entorn propi i amb intervencions comunitàries que han potenciat el desenvolupament d’una vida autònoma, partint de l’establiment del benestar bio-psico- social de la persona.

Servicis especialitzats com ara servicis de suport en la rehabilitació, servicis d’informació, orientació i suport en la busca de recursos, servicis d’acompanyament, servicis d’informació i suport per a la utilització autònoma de mitjans de transport públic adaptats, servicis d’aprenentatge de l’ús de sistemes de comunicació alternatius i servicis de suport en activitats d’atenció personal.

COCEMFE València assistix a la presentació de l’aplicació inclusiva “L’Antiga inclou”

Juan Mondéjar, President de COCEMFE València, va assistir dimecres passat al sopar de Falles 2019 organitzada per la Falla L’ Antiga de Campanar. 

L’acte va servir per a presentar la iniciativa “L’ Antiga inclou”, una app de descàrrega gratuïta per a IOS i Android que servix per a guiar les persones amb Discapacitat visual durant la seua visita al monument faller i facilitar la comprensió de l’obra. 

La delegació d’accessibilitat i inclusió de la Falla té com a objectiu acostar la falla a les persones amb Discapacitat, enfocant-se a tres col·lectius concrets com a persones amb mobilitat reduïda, xiquets amb trastorn de l’espectre autista i persones amb discapacitat visual. 

Amb esta iniciativa, L’ Antiga de Campanar, vol ser pionera en la Secció Especial marcant la direcció cap a on ha d’evolucionar la festa, fent ús de les noves tecnologies per a acostar un poc la falla a un col·lectiu que no ha pogut disfrutar plenament d’elles.

Agrair l’hospitalitat i compromís amb el col·lectiu de persones amb discapacitat als presidents Xelo Salavert, Rafael Mengó i Quique Soler i als artistes fallers Carlos Carsí i Mario Pérez. 

Desitgem des de COCEMFE València unes bones festes i molt èxit amb la iniciativa.

 

Alumnes del IES Enrique Tierno Galván de Moncada visiten COCEMFE València

Ahir 13 de Febrer , van visitar les nostres instal·lacions més d’una vintena d’alumnes del Cicle Superior d’Integració Social de l’IES Tierno Galván de Moncada.

En  COCEMFE València, van poder vore les instal·lacions fent insistència en l’accessibilitat del nostre local, a més de presentar-los a algunes persones amb discapacitat perquè conegueren patologies com la fibromialgia, Ictus, poliomielitis, i Esclerosi múltiple.

D’altra banda, van rebre una  xarrada formativa a càrrec de Mª José Carreño i Estela Ruiz, ambdós tècnics de la nostra entitat, on es van explicar els serveis que du a terme la nostra Federació.

A més, comptem amb l’experiència en primera persona de Paula Lara, usuària del Servici d’Integració laboral, i amb Juan Benajes, usuari del programa de Foment d’autonomia personal que van comentar la seua experiència  com a persones amb discapacitat, qué recursos havien sigut facilitats des de COCEMFE València.

Juan Benajes, va parlar del moviment de vida independent i de la figura de l’Assistent personal i Paula Lara va destacar el suport del personal tècnic de l’entitat en les accions de busca d’ocupació.

Amb este tipus d’iniciatives, els futurs professionals poden coneixer la nostra entitat, així com tindre una visió més àmplia de diferents tipus de discapacitats.

COCEMFE València renova el compromís de col.laboració amb la iniciativa “Chapas Solidarias”

COCEMFE València continuarà col·laborant amb la Iniciativa Xapes Solidàries en 2019 per a beneficiar a les seues associacions federades.

En la reunió mantinguda ahir amb els responsables de la iniciativa, es van arribar a diversos acords per a continuar col·laborant i es va constituir un grup de treball amb tècnics de COCEMFE València per a coordinar les accions que es vagen a desenvolupar en 2019.

Pel que fa a l’entrega dels diners recaptat, es va acordar tornar a llançar una convocatòria interna entre les associacions de COCEMFE València per a que presenten els seus propis projectes. En futures reunions es fixaran quins mesos seran els destinats a les nostres associacions i els terminis de presentació de projectes.

Recordem que COCEMFE València participa en el projecte desde la seua creació en 2018, ajudant econòmicament a la Comunitat Pokemon València. A l’Agost es va obrir convocatòria entre les associacions per a que presentaren un projecte social i destinar els diners de la venda de les xapes solidàries.

Dels 5 projectes presentats, han sigut tres les associacions de COCEMFE València que han rebut la donació. Per a 2019 la intenció per ambdós parts és beneficiar almenys a 4 asociaciones més.

Per a més informació: https://chapassolidariasvalencia.es/

 

COCEMFE València adquirix un altre vehicle adaptat

A partir d’aquest mes, les persones usuàries amb discapacitat o mobilitat reduïda que utilitzen el servei de Transport Adaptat que gestiona COCEMFE València, podràn disfrutar per als seus trasllats  un nou vehicle més segur i modern.

Compta amb una plataforma hidràulica de pujada i baixada de passatgers en cadires de rodes, amb suficient capacitat per a 4 cadires de rodes i 4  seients plegables per a la resta de passatgers. Dins del vehicle les persones usuaries tindràn facilitat de moure’s amb comoditat perquè l’altura interior és de quasi dos metres. 

COCEMFE València espera que el nou vehícle puga millorar els viatges sent més confortables i eficients en consum de carburants.

 

Incorpora de la “Caixa” facilita 831 ocupacions a persones en risc d’exclusió a València, un 6,4% més que l’any anterior

  • Durant l’any 2018, el programa d’integració laboral de persones amb especials dificultats per a trobar ocupació ha crescut gràcies a la col·laboració de 311 empreses valencianes en este projecte de responsabilitat social.
  • “La Caixa” ha renovat l’acord de col·laboració per a desenvolupar el programa amb 11 entitats socials de València dedicades a la integració laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, jóvens en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, parats de llarga duració i exreclusos, entre altres.
 

València, 05 de febrer de 2019. 

El programa d’integració laboral de la “Caixa”, Incorpora, va facilitar 831 llocs de treball a persones vulnerables a València al llarg de 2018, enfront dels 781 de 2017 (+6,4%) . Açò ha sigut possible gràcies a la implicació de 311 empreses valencianes en este projecte de responsabilitat social.

De les 831 insercions realitzades durant 2018 a través del programa Incorpora a València, 359 han sigut dones i 472, hòmens. A més, 289 de les insercions han sigut de persones amb alguna discapacitat, i 542 de persones en risc o situació d’exclusió.

” La Caixa” acaba de renovar l’acord de col·laboració per a desenvolupar el programa Incorpora amb 21 entitats socials de la Comunitat Valenciana dedicades a la integració laboral de persones amb especials dificultats per a trobar treball. En concret, a València són 11 les entitats col·laboradores amb el programa: Consorci Pactem Nord Burjassot (entitat coordinadora) ; ASPRONA; Bona Gent; Fundació ADSIS València; Fundació EIFOR-XABEC; Nova Feina València; COCEMFE València; Fundació Nova Terra; Fundació La Mercé Migracions València; Consorci Pactem Nord Puçol; Fundació Secretariat Gitano València (esta última entitat renova conveni a nivell estatal) 

Incorpora oferix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en este cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, jóvens en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, parats de llarga duració i exreclusos, entre altres. 

Incorpora té com a principal objectiu tendir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral a fi de crear un clima d’enteniment i col·laboració entre ambdós que redunde en oportunitats per als que més ho necessiten.

Els tècnics d’inserció laboral, figures clau.

El tècnic d’inserció laboral és una figura essencial en el programa Incorpora. D’ell depén l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa contractant. En el cas de València, s’ha creat una xarxa amb 25 d’estos professionals. 

La inserció de cada persona en el mercat laboral constituïx un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitzen els tècnics d’inserció laboral s’inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones insertades, la solució dels possibles conflictes que puguen sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses amb el programa.

COCEMFE València ha dut a terme el Programa de Descans i Suport a famílies cuidadores de persones amb discapacitat en situació de dependència

COCEMFE València ha dut a terme durant 2018 un programa dirigit a familiars cuidadors de persones amb discapacitat, atenent a les seues necessitats sociosanitàries, millorant així la seua qualitat de vida.

El programa “Descans i suport a famílies cuidadores de persones amb discapacitat en situació de dependència”, s’ha executat gràcies a la subvenció de 41.616EUR procedent de la Convocatòria per a la realització de programes d’interés general per a atendre a finals de caràcter social amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 % de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques en la Comunitat Valenciana, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa ha enfocat el seu treball en la millora de la qualitat de vida de les famílies cuidadores de persones amb discapacitat en situació de dependència, alleujant la sobrecàrrega física, psíquica i emocional d’estes i que ha repercutit positivament en la vida de les pròpies persones amb discapacitat.

En aquest programa s’han prestat 2.538 servicis professionals, integrals i especialitzats a 38 famílies cuidadores, sempre dins de l’entorn propi i amb intervencions que han potenciat el seu desenvolupament personal; servici d’atenció social, de suport i descans dins i fora del domicili familiar, i de suport psicològic individual i grupal.