Desdejunis de COCEMFE Valencia

Dilluns passat 5 de novembre, va tindre lloc en la seu de Cocemfe València en el carrer Torres, núm. 12, els “Desdejunis de Cocemfe” València, un espai perquè les associacions pertanyents a Cocemfe València compartim inquietuds, necessitats i suggeriments.

Agraïm l’assistència a les 11 persones representants de les associacions: APiP- CV, FRATER, AFIVAN, Dones en Moviment LLUNA, AETH-CV, ICTUS ADAI-CV, QUSIBA, ASHECOVA i AVCOM-CV.

 

En la reunió tractarem temes tan interessants com la importància de la federació i d’estar federats o federades; els actes que es realitzaran per al pròxim dia 3 de desembre, dia mundial de les persones amb diversitat funcional; les crisis que patixen les associacions; les necessitats i dificultats que es presenten; la implicació i motivació cap als socis que componen cada associació i el recordatori que des de Cocemfe València ens agradaria que les associacions ens traslladaren els problemes que sorgisquen per a poder realitzar la mediació oportuna.

Es va procedir a una pluja d’idees a través de la qual trobar la millor manera d’acostar-nos i conéixer-nos millor entre les associacions com a tal i també entre les persones que les componen per a una millor col·laboració i cooperació.

Així que creiem que serà del seu interés la proposta que va resultar fruit d’esta reunió:

Cada dilluns primer de mes, l’entitat que així ho estime, podrà presentar la seua associació (qui són, quines persones la componen, les necessitats que tenen, les activitats que realitzen, etc.)

Creiem que serà una forma de sentir-nos més pròxims i pròximes, posar-nos cara, veure en què podem col·laborar entre tots i totes per a buscar solucions a eixes necessitats, oferint així mateix el suport de Cocemfe València.

Amb el lema “Associacions amb vida”

QUI S’ANIMA A PRESENTAR-NOS LA SEUA ASSOCIACIÓ?

Per a confirmar assistència als “Desdejunis COCEMFE València” i per a oferir-se a fer presentació de la seua associació, escriure al correu de Cocemfe València:

info@cocemfevalencia.org.

Acció formativa en COCEMFE València amb la col.laboració del Centre Adams

Seguint amb les actuacions de millora de l’ocupabilitat del Programa d’Itineraris d’inserció per a dones amb discapacitat, que desenvolupa COCEMFE València, el passat 30 d’octubre, vam comptar amb la col·laboració del Centre Adams de València en la impartició d’un taller sobre Ocupació Pública

L ‘objectiu del taller era donar a conèixer a les nostres usuàries, les vies d’accés a l’Ocupació Pública, com una opció més d’ocupació dins del seu itinerari laboral.

Les dos tècnics d’Adams es van mostrar molt properes i a més, ens van facilitar informació específica per a persones amb discapacitat. Al taller van assistir un total de 12 persones que van valorar molt positivament la informació i la professionalitat de les ponents. 

Aquesta actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

CONCESSIÓ DE SUBVENCIÓ

CONCESION DE SUBVENCIÓ

L’Ajuntament de València concedeix a COCEMFE València una subvenció per a dur a terme el projecte “Foment de la participació associativa entre ciutadania i discapacitat”.

El projecte “Foment de la participació associativa entre ciutadania i discapacitat” s’està duent a terme, gràcies a la subvenció de 2.500€ procedent de la Convocatòria de subvencions destinades a entitats ciutadanes per al desenvolupament de projectes de participació ciutadana dirigits al foment de l’associacionisme de l’Ajuntament de València, Regidoria de Participació ciutadana i Acció Veïnal, entre altres.

El projecte té com a objectiu enfortir la participació associativa de les persones amb i sense discapacitat, resolent les dificultats que impedisquen o dificulten la seua plena participació, creant sinergies de treball entre les associacions de discapacitat física i orgànica i de les associacions situades en el barri de Nou Moles (associació de veïns, de majors, esportives, culturals i socials, etc) i la ciutadania en general, amb la finalitat de sumar resultats en el treball que es du a terme de manera individual en cada associació. 

En el projecte es duen a terme reunions mensuals (Comissions de treball) com un espai d’intercanvi d’informació, propostes i activitats  sobre accessibilitat, sanitat, dependència, etc.

 

Taller formatiu Linkedin impartit a les persones usuàries dels nostres Programes individualitzats d’inserció laboral

Este matí s’ha realitzat en les instal·lacions de COCEMFE València el taller formatiu de Linkedin dins de les accions grupals previstes en el Programa d’Itineraris d’Inserció per a Dones amb Discapacitat, actuació cofinançada per la Unió Europea a través del programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. 

El taller ha sigut impartit per Guillermo Giner, patró de F.Social District -músics per la Salut, expert en l’ús de Linkedin com a ferramenta per a millorar la marca professional en la xarxa.

 La col·laboració entre entitats està sent molt beneficiosa per a ambdós parts, dins del marc del conveni firmat recentment. En la jornada hem pogut aprendre i debatre entre els assistents la visió clara de què és i per a què servix Linkedin, desmuntar els errors que rodegen la xarxa social professional i definir l’estratègia i el pla d’acció per al seu ús optimitzat a cada perfil professional dels assistents.

Per a finalitzar el taller el docent ha obsequiat les persones participants amb un complet ebook sobre Linkedin per a posar en pràctica tot allò que s’ha aprés durant la sessió.

 

CONCESIÓ DE SUBVENCIÓ

La Diputació de València concedix a COCEMFE València una subvenció per a dur a terme el projecte “Foment de la participació associativa entre ciutadania i discapacitat”. 

El projecte “Foment de la participació associativa entre ciutadania i discapacitat”; s’està duent a terme, gràcies a la subvenció de 4.550EUR procedent de la Convocatòria de subvencions a entitats associatives de la província de València per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública de la Diputació de València, entre altres.

El projecte té com a objectiu enfortir la participació associativa de les persones amb i sense discapacitat, resolent les dificultats que impedisquen o dificulten la seua plena participació, creant sinergies de treball entre les associacions de discapacitat, associacions d’altres àmbits d’intervenció i la ciutadania en general, a fi de sumar resultats en el treball que es du a terme de de manera individual en cada associació.

En el projecte es duen a terme reunions mensuals (Comissions de treball) com un espai d’intercanvi d’informació, propostes i activitats entre associacions de discapacitat de la Província de València i altres associacions que treballen amb altres col·lectius o altres temàtiques (associacions lúdiques, veïnals, de jóvens, de persones immigrants, etc) i la ciutadania en general, sobre accessibilitat, sanitat, dependència, etc

 

IV Jornada del Día Mundial del Ictus

El próximo día 25 de octubre a las 16 horasADAI-CV organiza la IV Jornada del Día Mundial del Ictus con el título “LEVÁNTATE DE NUEVO” después del Ictus , en el Salón Ramón y Cajal de la Escuela Valenciana de Estudios de la Salud (EVES). 

ADAI-CV es una asociación creada por personas que han sufrido un Ictus con el objeto de ayudarnos mutuamente, dar información sobre cómo afrontar la enfermedad y hacerla visible para que sea comprendida y tratada de forma más precoz y óptima y finalmente mejor rehabilitada.

Estaríamos encantados de contar con tu presencia.

           

 

 

Se adjunta Cartel y Programa con información de los ponentes y temas que van a tratar.

 

Se precisa inscripción:

 

 – Para público en general envía nombre, apellidos y DNI a adaictus.cv@gmail.com

 

 – Si deseas “Certificado de asistencia” inscríbete por el EVES:

ENLACE:

http://www.eves.san.gva.es/web/guest/detalle-cursos?codigo=11806101F&idi=valencia

 

SOLICITUD:

http://www.eves.san.gva.es/c/document_library/get_file?uuid=cdb36d58-67fc-4520-9e4c-3348d6568333&groupId=10128

 

Las solicitudes una vez cumplimentadas, se deben enviar al siguiente correo electrónico: registro_eves@gva.es o al fax de registro de la EVES: 963 131 604

 

 

24 de octubre el Día Mundial LA POLIO Y SÍNDROME POST-POLIO: UNA REALIDAD

La Asociación de polio y síndrome post-polio de la Comunitat Valenciana (APIP-CV) celebrará el próximo 24 de octubre el Día Mundial de la lucha contra esta enfermedad infecciosa con las II jornada en la que se abordará

LA POLIO Y SÍNDROME POST-POLIO: UNA REALIDAD

 

 FECHA:  24 de Octubre

HORARIO: 10:00 a 14:00 horas

LUGAR: Salón de Actos de

ADEIT

 (la Fundación Universidad-empresa)

DIRECCIÓN: plaza Virgen de la Paz 3 Valencia 46001

 

 

 

¿Qué quieres que sea COCEMFE VALENCIA?

¿QUE QUIERES QUE SEA COCEMFE VALENCIA?
Ayer en nuestro local se llevó acabo el tercer DESAYUNO DE COCEMFE VALENCIA al que asistieron 10 representantes de 10 entidades en la que participaron todos y se trataron temas como:

Cursos de Calidad

Financiación entidades sin profesionales

Personas en peligro de exclusión social condicionante para concurrir en subvenciones

Gastos subvencionables

-Gastos representación

Sello de Calidad de COCEMFE Valencia para sos asociaciones

 

El próximo desayuno será el 5 de Noviembre y se espera que desde las asociaciones se lancen propuestas de temas abiertos a todo y todas. 

¿A QUE ESPERAIS? ¡APUNTAROS YA, A ESTOS DESAYUNOS!
#desayunoscocemfe 

El programa Incorpora, implementado por COCEMFE VALENCIA, alcanza el 100% de inserciones a falta de un trimestre para cerrar el programa.

     

La Fundación Obra Social de la Caixa, subvenciona el programa INCORPORA de atención a personas con discapacidad y exclusión social.

A fecha Septiembre del 2018, a falta de 1 trimestre de finalización del programa, COCEMFE Valencia, alcanza el 100% de las inserciones previstas, obteniendo empleo a un total de 70 personas con discapacidad.

Además, hemos atendido hasta la fecha más de 290 personas, gestionados unas 95 ofertas, captadas gracias a las más de 86 empresas visitadas.

Estos resultados son optimistas respecto a las tendencias actuales de resurgimiento del mercado laboral, lo que conlleva a un incremento en captación de más ofertas que fragua en un mayor número de inserciones.

Gracias a iniciativas como las llevadas por Obra social de la Caixa, permiten la incorporación al mercado laboral de personas cuyas posibilidades de inserción están seriamente mermadas.

El centro de formación IEM Business School regala una beca valorada en 2.950 € a una persona con discapacidad inscrita en COCEMFE VALENCIA

El pasado miércoles día 19 de septiembre, por tercer año consecutivo la directora de IEM y Estela Ruiz, técnico de COCEMFE Valencia, realizaron entrevistas a 3 candidatos/as con discapacidad que previamente habían realizado la preinscripción de la beca, con el fin de valorar la persona que sacaría mayor provecho con la formación.

Finalmente, se decidió conceder la beca a Max Atencio, beca para la formación en Comunicación  y marketing on line, Valorada en 3000 euros.

El usuario destacó que el temario propuesto era muy interesante, muy completo , que le permitiría dotarle de conocimientos y herramientas que puede implementar a su actividad de diseñador y que podría abrirle las puertas a encontrar empleo.

Max es un chico español que emigró a Argentina y años después vuelve a España, donde se suma las dificultades de encontrase sin títulos homologados a una discapacidad que le repercute para poder encontrar un empleo.

IEM Business School es la Escuela de Negocios de Valencia referente en la formación de perfiles digitales. Cuentan con diez años de experiencia y cuenta con los conocimientos más actuales y las mejores prácticas para adaptarse a la nueva realidad digital.

Desde COCEMFE Valencia, aplaudimos y agradecemos dichas iniciativas ya que la imposibilidad de poder acceder a cursos de formación privados con un elevado coste, deja fuera del mercado laboral a muchas personas a las que se suma la discapacidad, un escaso nivel formativo.