Saltar al contenido

La Generalitat facilita comandaments a distància dels ascensors de Metrovalencia a les persones amb discapacitat específica

La Generalitat distribuirà comandaments a distància per a accionar els ascensors de deu estacions de Metrovalencia entre  persones de mobilitat reduïda amb problemes específics als braços i mans, a fi de facilitar el seu accés, sense necessitat d’accionar els polsadors.

La sol·licitud es pot completar en www.metrovalencia.es o en el Espai del Client de Xàtiva

Aquest dispositiu acciona els elevadors de Colón, Xàtiva, Quart de Poblet, Salt de L’Aigua, Plaça Espanya, Av. del Cid, Nou d’Octubre, Àngel Guimerà, Benimaclet i Facultats 
 
La sol·licitud per a poder accedir a aquesta ajuda tècnica que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es pot descarregar en la pàgina web de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, (en la pestanya “Moure’s amb Metrovalencia”/ en l’apartat “Accessibilitat”) o emplenar els impresos en el Espai del *Client de l’estació de Xàtiva, que és on es recull. 
 
Aquest servei és gratuït, encara que caldrà depositar una fiança de 25 euros per comandament, que es reintegrarà quan s’efectue la devolució del comandament. El dispositiu, que és personal i intransferible, consisteix en un comandament amb quatre tecles i els seus corresponents pictogrames d’una fletxa per a pujar o baixar  i, en el cas de l’ascensor de Colón, també anar a la planta intermèdia, gràcies a la tecla “INT”. També es pot realitzar una anomenada a l’intèrfon de l’ascensor, prement el pictograma en forma de telèfon.
 
Al principi, els ascensors que compten amb aquest dispositiu són els de les estacions de Colón, Xàtiva, Quart de Poblet, Salt de L’Aigua, Plaça de Espanya, Avinguda del Cid, Nou d’Octubre, Àngel Guimerá, Benimaclet i Facultats. Després, cada any s’ampliarà el nombre d’instal·lacions que comptaran amb aquest servei en els elevadors.
 
La instal·lació d’aquests dispositius és una de les iniciatives recollides en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV-2017 i es va incloure per sol·licitud de Cocemfe, associació que recull a gran part de les persones amb aquesta necessitat. Aquesta iniciativa està avalada i secundada per la Comissió de Seguiment del Pla d’Accessibilitat que l’empresa pública mantenen amb diverses associacions.
 
 
Pla d’Accessibilitat Universal
 
El Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV, previst per a desenvolupar-se entre 2017 i 2023, ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.
 
El document i les seues accions es basen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
 
El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana. Aquestes formen part d’una Comissió de Seguiment que, juntament amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.
 
FONT: metrovalencia.es

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Más Noticias

Entradas Relacionadas