El 19 de maig la Comissió “Contra la Bretxa Digital” de COCEMFE València es va reunir de nou, donant un interessant impuls a les àrees en les quals s’està treballant.
* AREA: “Contra la Bretxa Digital” que pateixen durant molts anys les persones que precisen de “ajudes tècniques” “productes de suport” per a per a comunicar-se i per a facilitar-los les seues activitats bàsiques de la seua vida diària #ABVD.
Persones amb discapacitat, que per tindre problemes de parla, comunicació, de mobilitat en els seus membres superiors o inferiors, els impedeixen realitzar accions quotidianes amb plena autonomia i independència, requerint ajudes tècniques o productes de suport que no poden accedir a ells o desconeixen la seua existència
* AREA: «Contra la Bretxa Digital» de la dona amb Discapacitat Física o Discapacitat Orgànica Dones majors i joves amb discapacitat, més afectades per la bretxa digital durant la pandèmia i han patit el doble, l’exclusió social / digital, per “ser dona” per “ser dona amb discapacitat” en haver patit exclusió social al llarg de la seua vida, en els seus estudis i en les seues ocupacions.
* AREA: Contra la bretxa digital amb la “Accessibilitat Web” que aporta el programa inSuit guardonat amb el premi Reina Letizia en Tecnologies de l’Accessibilitat”
Accions de difusió i formació de les facilitats que aporten les eines del programa d’accessibilitat web inSuit instal·lat actualment en la web de COCEMFE CV i COCEMFE ALACANT i pròximament en COCEMFE València. Ens disposem a treballar units contra la bretxa digital per a sensibilitzar i promoure que des de les administracions públiques complisquen amb els estàndards i normatives de l’accessibilitat web que recull el Reial decret 1112/2018, la moratòria del qual va culminar el 20 de setembre de 2020. Reial decret, què exigeix als llocs web i Apps mòbils de l’Administració Pública ser accessibles. Actualment multitud d’ajuntaments i Governs Autonòmics estan actualitzant amb inSuit els seus webs per a complir aquest decret i facilitar a la ciutadania l’accés a la informació sense cap exclusió.
* AREA: APP: “TORRENT ACCESSIBLE”.
Torrent Accessible’, l’app posada en marxa per l’Associació membre de COCEMFE València. ASIDIT Torrent, i que recull el grau d’accessibilitat dels establiments del municipi amb l’objectiu d’aconseguir que Torrent siga una ciutat per a tots i totes eliminant tot tipus de barreres arquitectòniques, urbanístiques i de mobilitat.
COCEMFE València potencia la motivación de mujeres con discapacidad en búsqueda de empleo
La entidad ha realizado un taller centrado en los momentos previos y posteriores a una entrevista de trabajo Desde el Servicio de Integración Laboral