COCEMFE València ha estat desenvolupant el programa “Buscant ocupació en l’era digital per a persones amb discapacitat”

COCEMFE València ha portat a durant els últims sis mesos un programa d’Itineraris Soci-laborals per a persones amb discapacitat en situació de desocupació i que a més presentaven altres situacions de vulnerabilitat, amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat, desenvolupant activitats encaminades a orientar, formar, capacitar, motivar, potenciar la seua autonomia i donar suport al seu desenvolupament competencial i psicosocial.

El programa ha proporcionat a les persones amb discapacitat una atenció integral per a donar resposta a les seues necessitats, abordant tant aspectes d’orientació laboral i formació en competències (competències soci-laborals i competències digitals), com a aspectes més purament socials i/o psicològics.

S’han realitzat 20 itineraris soci-laborals dirigits a persones amb discapacitat, 11 dones i 9 homes. S’han dut a terme 360 sessions d’atenció individual i 6 tallers grupals de competències per a la millora de l’ocupabilitat. En finalitzar el projecte, 13 de les persones participants han trobat una ocupació.

El programa “Buscant ocupació en l’era digital”, s’ha executat gràcies a la subvenció de 26.560 euros procedent de la Convocatòria per a la realització de programes d’interés general per a atendre fins de caràcter social amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques en la Comunitat Valenciana, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.