Skip to content

COCEMFE València presenta ‘Flors de fusta’, l’antologia que reuneix 17 poetes i il·lustradores amb discapacitat

Picture of COCEMFE Valencia

COCEMFE Valencia

  • El poemari és el resultat dels tallers ‘Fer fusta’ i ‘Flors d’aigua’, inclosos dins de la passada edició del Cicle Cultural Descobrim
  • El recopilatori es presentarà a Lalenta la vesprada del dimarts 8 d’abril

 

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València, COCEMFE València, presentarà el pròxim dimarts 8 d’abril l’antologia poètica il·lustrada ‘Flors de fusta’. La publicació reuneix a 17 poetes i il·lustradores amb discapacitat que van participar en els tallers d’escriptura poètica ‘Fer fusta’ i de pintura amb aquarel·les ‘Flors d’aigua’, desenvolupats durant la IV edició del Cicle Cultural Descobrim, celebrada el passat 2024.

 

L’acte de presentació tindrà lloc a les 19 hores a l’hivernacle cultural Lalenta, espai ubicat a la Plaça Vicent Iborra de València, i seguirà el format col·loqui, on algunes de les participants conversaran amb Ana Estévez i David Silvestre, coordinadores dels tallers d’aquarel·la i escriptura poètica respectivament.

 

L’antologia ‘Flors de fusta’, que ha sigut editada amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i Caixa Popular, agrupa a membres de les associacions ASVAH, ADEMVA, AFIVAN, ASEM, AVALUS, TALLER DE INDEPENDENCIA, APIPCV i ACVE, totes elles integrades en COCEMFE València.

 

Pel que respecta a les il·lustracions, en la seua majoria, aquestes giren al voltant de la constant de les flors i han sigut realitzades per Inma Montes, Montse Ros, Adonay Ros, Juan pedro Gómez, Antonio Jiménez, Berta López, maria Ferrer, Christian Rodríguez,  Elisa Coll, Ana Gómez i Magdalena Michavila, les quals també han donat color a la imatge de la portada del llibre.

 

D’altra banda, els poemes estan signats per Juan Antonio del Campo, Montse Ros, Adonay Ros, Mar Campos, Tomás Pacheco, Berta López, Albert Marín, María Malonda, Pilar Lozano i Inma Guaita, poetes que abasten des de temes com ara la infància, la desaparició de l’amor en la parella, la pèrdua o crítiques al món actual, així com reflexions sobre el mateix concepte de poesia o reivindicacions a la realitat viscuda en les generacions de la postguerra espanyola. 

Per a María José Martínez, presidenta de COCEMFE València, la publicació d’aquesta antologia “és una celebració”. “Des de la Federació, i a través del Cicle Cultural Descobrim, fa cinc anys que treballem per visibilitzar les inquietuds artístiques de les persones amb discapacitat i generant espais perquè puguen compartir-les. Aquest llibre és un triomf d’eixos esforços”, ha conclòs.

 

Cicle Cultural Descobrim

El Cicle Cultural Descobrim és un projecte de COCEMFE València, en col·laboració amb Caixa Popular, que, coordinat per David Silvestre, des de 2021 treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat en el camp de la cultura. La iniciativa persegueix la creació d’espais d’expressió artística perquè les persones associades a les diferents entitats que integren COCEMFE València puguen desenvolupar i visibilitzar les seues aptituds artístiques. Actualment, el Cicle Cultural Descobrim compta amb una trajectòria de quatre edicions, sent l’última ‘Arrels’, celebrada entre els mesos d’abril i juny de 2024. 

¿Qui som?

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València, COCEMFE València, és una entitat sense ànim de lucre, contstituda l’agost de 1994 per un grup de persones de diferents associacions de discapacitat de la província de València, amb la finalitat de defensar els drets de les persones amb discapacitat física i orgànica.

 

Views: 0

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Más Noticias

Entradas Relacionadas