Skip to content

Juan Mondéjar visita el primer submarí adaptat del món

Picture of COCEMFE Valencia

COCEMFE Valencia

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de COCEMFE València i CV, Juan Mondéjar, han visitat el primer submarí adaptat del món, de la mà de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Torrevieja, Fanny Serrano, i han pogut conéixer els treballs d’accessibilitat realitzats en els últims mesos. 

Este submarí forma part d’una ruta turística accessible dissenyada per la ONG i presentada en la passada edició de Fitur. L’acció s’ha dut a terme dins del marc d’un conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana que perseguix millorar l’accessibilitat per a promoure la participació de les persones amb la mobilitat reduïda en el turisme.

A la visita ha assistit, a més, el president de COCEMFE Alacant, Antonio Ruescas, i la presidenta de l’Associació de Persones amb Discapacitat de Torrevieja, Mari Carmen Mora. 

Mondéjar ha destacat que els treballs d’adaptació han sigut extremadament complexos per la singularitat de l’actuació. “Este és un exemple del que es pot aconseguir amb voluntat de nombroses parts per a fer accessible el nostre entorn. És un indicador de l’èxit que podem aconseguir amb la implicació de la societat, perquè les persones amb discapacitat podem participar en igualtat de condicions” ha dit. Colomer ha indicat la importància d’esta fita. “L’adaptació del submarí no sols permet l’accés de les persones amb discapacitat, fins ara vetat, sinó que assenyala un horitzó i tenim el repte moral de fer altres espais accessibles,” ha declarat.

Serrano ha valorat altres iniciatives de Torrevieja per a millorar l’accessibilitat en el turisme, com el tren turístic de la Laguna de La Mata, part de l’itinerari d’este parc i l’Oficina de Turisme, la primera de la Comunitat accessible a persones amb discapacitat auditiva o visual.

Les tasques d’adaptació han consistit en la instal·lació d’un elevador vertical a través d’un buit realitzat a mesura, la instal·lació d’una passarel·la d’accés i de baranes per a garantir la seguretat.

El Museu Flotant Submarí S-61 Dofí va ser cedit per l’Armada Espanyola a l’Ajuntament de Torrevieja en 2004. Forma part del Museu de la Mar i de La Sal. Esta visita oferix la possibilitat de conéixer la seua trajectòria i conéixer les condicions de vida de la tripulació. Cada any rep un total de 20.000 visitants.

La Ruta Fons del Mediterrani inclou la visita a este submarí i a l’Aquari de Santa Pola, pioner en la Comunitat Valenciana, així com els punts de platja accessibles d’ambdós municipis i una activitat de busseig adaptat.

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Más Noticias

Entradas Relacionadas