Sessió de desembre de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es va reunir telemàticament el dia 1 de desembre de 2020.

A l’inici el Coordinador, Juan Vicente Agut, va dedicar unes paraules al company i amic Vicente Gascón, recentment mort, que tant de treball ha fet per la discapacitat en general, per l’accessibilitat en particular i per aquesta Comissió més en concret.

Es van tractar els següents temes:

Es van enviar a COCEMFE estatal les aportacions sol·licitades al projecte de Reglament sobre les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitat per a l’accés i utilització dels béns i serveis a la disposició del públic.

Sobre les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda titulars de la targeta d’estacionament, que sol·licitem en el Passeig de l’Albereda, al costat de la Ciutat de les Arts i les Ciències, s’ha rebut resolució favorable de la regidoria de Mobilitat Sostenible i ja s’han senyalitzat la 8 places en els 4 punts que sol·licitem.

Es va informar sobre el procés dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de València, DecidimVLC, al qual s’ha presentat la proposta Fer accessibles les voreres de L’Olivereta, que va ser adoptada pel Grup de Treball de la Junta de Districte en la reunió que es va mantindre a aquest efecte. S’ha revisat l’execució de la proposta aprovada en 2018 Fer accessibles les voreres del carrer Navarro Cabanes i es reclamarà la falta d’adequació d’alguns guals vehiculares.

Es va compartir informació sobre diversos guals per als vianants amb problemes en la zona d’Av. Tarongers amb Cabanyal i quedem a continuar recollint dades de la zona per a elaborar un informe.

Es van analitzar les condicions de prestació del Servei d’Assistència i Protecció RACC Scoot+ per a cadires de rodes, bicicletes de mà, escúters, etc., que inclou assistència in situ en cas d’avaria o incidència, responsabilitat civil, etc.

Es van comentar els desperfectes en mobiliari i serveis per a PMR al parc de la Canaleta de Mislata, quedant a cursar escrit després de recollir més detalls.

Es va informar de la recent aprovació per l’Ajuntament de València de la creació de l’Area de Prioritat Residencial (APR) Ciutat Vella Nord i els requisits, condicions i procediments que regiran l’accés a aquesta Àrea, l’aplicació efectiva de la qual està prevista per a abril de 2021 i que, a partir de quan es publique en el BOP, ja es podran tramitar les sol·licituds d’accés. Divulgarem el procés quan estiga disponible.

Es va aprovar el calendari de reunions per a l’any que ve, que va quedar establit per als dies 12 de gener, 2 de febrer, 2 de març, 6 d’abril, 4 de maig, 1 de juny, 6 de juliol, 7 de setembre, 5 d’octubre, 2 de novembre i 14 de desembre.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org