Sessió de juny de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es va reunir telemàticament el dia 1 de juny de 2021. Es van tractar els següents temes:

S’està preparant un informe sobre els problemes d’accessibilitat en el Passeig Marítim de València i en els seus accessos.

Sobre el Metre es va informar que s’ha adjudicat la modificació del sistema d’obertura les primeres portes de cada tren per a substituir les manetas per polsadors a baixa altura amb possibilitat d’obertura automàtica o pel maquinista i està previst que s’inicien els treballs a la fi d’any. S’ha redactat el projecte de Plataformes PMR per a les estacions restants, però ha de reformar-se per a algunes estacions de superfície, la qual cosa retardarà a l’any que ve l’adjudicació i començament previst de les obres.

Sobre EMT es va informar dels temes tractats en l’última reunió del Consell Consultiu, especialment sobre els autobusos amb un sol espai per a persones en cadira de rodes, els més vells dels quals s’estan retirant ara amb la incorporació dels nous i els altres, que tenen entre 12 i 15 anys s’aniran retirant amb les previsibles compres de cada any.

Es va informar de la presentació a l’Ajuntament de València de l’informe “Problemes d’accessibilitat en places d’aparcament reservades per a PMR” sobre la falta d’adequació a la normativa en molts casos, de l’informe “Problemes en les places d’aparcament reservades en l’Albereda al costat de la Ciutat de les Arts i les Ciències” i de l’informe “Necessitat de més places reservades a PMR a l’entorn de l’Hospital Clínic de València i en una zona de Benimaclet”. I de l’escrit dirigit al President de CONFECOMERÇ CV, patronal del comerç, amb la sol·licitud que el transmeta als seus establiments associats, sobre l’accessibilitat en general i sobre la dificultat d’ús dels gels hidroalcohòlics en particular, sol·licitant s’instal·len dispositius de dispensació automàtics.

Es va tractar la falta d’accessibilitat en els serveis higiènics del Jardí Botànic de València.

També es va tractar la falta d’accessibilitat en els contenidors de fem i en el seu accés des de la vorera per la separació que normalment existeix entre la vorera i els propis contenidors.

S’ha preparat un informe, que es cursarà a la regidoria de platges de l’Ajuntament de València, sobre el millor ús de les platges durant tot l’any, proposant mantindre part de la infraestructura dels punts de platja accessibles i que es faça un manteniment d’aquestes passarel·les i les d’accés a les biblioteques de platja.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i està oberta a la participació de totes les associacions membres. Disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org