Skip to content

COCEMFE VALENCIA ompli el Teatro Círculo per a visibilitzar les inquietuds artístiques de les persones amb discapacitat física i/o orgànica

Picture of COCEMFE Valencia

COCEMFE Valencia

El Cicle Cultural ‘Descobrim’ celebra la seua II edició fins al 17 de juny

La Federació d’entitats de discapacitat física i orgànica de la Província de València (COCEMFE València) va inaugurar, el passat dijous 9 de juny en Teatro Círculo, l’edició 2022 del Cicle Cultural ‘Descobrim’, iniciativa coordinada per David Silvestre que treballa per l’eliminació de totes les barreres físiques o socials que dificulten l’accés de qualsevol personal al sector de la cultura.

El Teatro Círculo, sota el cartell de “sold out”, va acollir la Jornada d’Arts Escèniques ‘Descobrim’, espai en el qual usuàries i usuaris de les diferents associacions que integren COCEMFE València van mostrar les seues aptituds culturals.

L’acte va estar compost per l’actuació del projecte ‘Musicoteràpia’ (ALCE-ADEMVA), la declamació poètica de Pilar Lozano (AFIVAN), la participació del Grup de Danses Sant Vicent Ferrer, així com per la lectura de tres relats curts a càrrec de Mº Carmen Domingo (AFIVAN), la guanyadora de l’accèssit ‘Terra Narrada’ d’escriptura creativa, Coral Pastor (AVATCOR),  i Ángel Ferrer (ALCE), guanyador del ja esmentat concurs. El grup musical de vent de nova creació ‘Patraix Quartet’ va completar la jornada en qualitat d’artistes convidats.

Paral·lelament, es va fer entrega del premi ‘Vincle’ de fotografia a Mariluz Vilanova per la seua aportació a l’exposició fotogràfica homònima composta pels treballs d’associacions agermanades com FEKOOR, COCEMFE Cáceres o FEBHI i que podrà visitar-se fins al diumenge 19 de juny al Teatro Círculo.

La Jornada ‘Arts Escèniques també va estar marcada per la tornada dels Premis COCEMFE València. Aquests guardons, que reconeixen el treball d’entitats sensibilitzades amb la discapacitat, van decidir resoldre, en la seua XI edició, a la Mancomunidad Hoya de Buñol-Chiva i Caixa Popular, com a mereixedores del reconeixement després de diversos anys sense poder celebrar-se a causa de la situació sanitària.

 

CLAUSURA CICLE CULTURAL ‘DESCOBRIM

L’edició 2022 del Cicle Cultural ‘Descobrim’ s’acomiadarà el proper divendres 17 de juny amb la celebració del col·loqui ‘Treball en xarxa: col·laboració per a una cultura inclusiva’ que tindrà lloc a la seu de Caixa Popular del carrer Ciril Amorós de València. Javier Vilalta, director de l’Associació Àmbit, i Juana Ardoy, coordinadora del projecte ‘Teatre del poble per al poble’, del Teatro Círculo, participaran en aquest acte moderat per David Silvestre.

Amb la col.laboració de:

Compartir:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Más Noticias

Entradas Relacionadas