COMUNICAT DE DESEMBRE de la COMISSIÓ de SANITAT de COCEMFE-VALÈNCIA (CSdCV)

La CSdCV novament torna a reunir-se una vegada mes, com continua sent habitual en aquests confusos moments, via Online i a través de la plataforma SKYPE (comisionsanidad@cocemfevalencia.org), sobretot pel tema de rebrots i al fet que la seu de Cocemfe València roman suspesa per a reunions i trobades, i per tot això,,,
Entitats com ACVEM (Associació de la Comunitat Valenciana d’Esclerosi Múltiple), ALCER-Túria (associació per a la lluita Contra les Malalties del Renyó a València), AVAC (Associació Valenciana de Pacients Anticoagulados i Portadors de Vàlvules Cardíaques), AVATCOR (Associació Valenciana de Trasplantats de Cor i Pulmó), AVD (Diabetis de la Comunitat Valenciana), APiP (Associació de pòlio i síndrome post-pòlio de la Comunitat Valenciana), AXEM-ÀREA 13 (Associació de Xàtiva contra l’Esclerosi Múltiple de l’àrea 13) entre altres associacions, participen activament per a valorar i millorar el sistema soci-sanitari de la província de València i de la Comunitat València.

Aquesta és l’onzena reunió, d’aquest exercici 2020 que millor oblidar-lo, i per tant l’última de l’any. Una vegada mes i com a eix principal d’aquestes reunions, l’incivisme social i el desistiment de funcions de l’administració pública cap a les Persones amb Discapacitat; la situació en els centres sanitaris, sobretot en atenció primària, la qual és pèssima i deshumanitzada; el desinterés de treball i falta gravíssima en el tracte cap a les persones malaltes, sense tan si més no respectar la LPdD. Tots aquests temes han sigut tractats en els últims mesos, ja que comporta a un dèficit d’atenció cap al col·lectiu de PcD. Preocupant i desolador.
Davant la continuïtat d’aquesta situació, s’han realitzat diversos escrits sobre aquest tema, a manera de QUEIXA davant la Conselleria de Sanitat, davant la Direcció d’Atenció al Pacient, etc.


Sembla ser que la Conselleria vol implantar, a poc a poc, la Tele-Medicina, alguna cosa que no és del grat dels participants en la comissió, com tampoc ho és que la Comissió de Cadires de rodes elèctriques de la Conselleria, no realitze de cap manera les reunions trimestrals, ja que pot perjudicar seriosament el col·lectiu a l’hora de la seua concessió a les Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).
Una altra preocupació que es manté en la CSdCV, són els problemes que estan sorgint amb la suspensió de tractaments, visites i controls, sobretot en patologies cròniques, falta d’atenció farmacològica, de medicaments i sobretot un excessiu canvi d’especialistes, tot això deriva en problemes amb els tractaments i en el sistema de receptes.


Quant al projecte “Coneix la nostra realitat”, es torna a remetre a les entitats federades i publicar-lo en la web i RRSS, per a realitzar una nova valoració després de la pandèmia. A primers d’any, es confeccionarà un informe valorant l’abans i el després del Covid-19, el qual serà remés a l’administració autonòmica en matèria de Sanitat, consum i atenció.
Dins de la CSdCV es constata i persisteix el descoratjament i la preocupació davant la idea de la vacunació contra el Covid-19. Molta desconfiança, per la qual cosa continuem amb el rastreig d’informació sobre el tema, ja que ara com ara existeixen mes dubtes i pors que esperances i assossec.


Aquests han sigut alguns dels temes tractats durant aquesta reunió. Des de la CSdCV, continuem treballant per millorar els diferents aspectes Soci-Sanitaris de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa continuem necessitant la inestimable col·laboració de les entitats pertanyents a Cocemfe València.

Si aquestes interessat a participar, contacta amb l’entitat o escriu-nos al correu electrònic de la Comissió: comisionsanidad@cocemfevalencia.org
Atentament:
Sra. Teresa Salort Sr. Ezequiel Ruiz
Coordinadores i Secretaris de la CSdCV, i membres de APiP-CV i AXEM-àrea 13. Respectivament