DESDEJUNI COCEMFE VALÈNCIA

Dilluns passat es va realitzar la jornada de Desdejunis Cocemfe de València de desembre, ens van visitar les associacions d’APIP, AXEM-13, ADEMVA, AFIVAN i AVALUS.

En esta sessió es va visionar el curtmetratge “Cuerdas”, escrit i dirigit per Pedro Solís García, va ser el guanyador del Goya 2014 en la categoria de Millor curtmetratge d’animació espanyol. El curt, narra la tendra història d’amistat entre un xiquet amb discapacitat i una xiqueta molt especial, però també és una obra que parla de valors i il·lusions i que és capaç de captivar a l’espectador. El Ministeri de Cultura recomana el curt per la seua vocació educativa.

Es va tornar a insistir en el fet que Cocemfe València estava per a recolzar i assessorar a les associacions pertanyents. Busquem que siguen les associacions les que ens diguen què podem fer, en què podem recoltzar-les  i què volen que reivindiquem per elles.

Les representants de l’associació AFIVAN, ens van mostrar les seues dificultats quant a temes legals sobre actuació amb els i les voluntàries que col·laboren amb AFIVAN. Tema que també preocupava a altres associacions i entre tots i totes, amb la informació que disposa cada associació per experiència, vam poder brindar-los informació. 

Es va crear la Sinergia entre les associacions que van acudir, i és el que busquem des de Cocemfe València.

També compartim entre els i les presents en estos Desdejunis, informació sobre les patologies i simptomatologia que acusa cada persona present i per tant cada associació, amb la qual cosa ens nodrim i ens vam conéixer més entre nosoltres. Finalment, el nostre president Juan Manuel Modéjar Sánchez, ens va presentar a través d’un power point, informació interessant sobre ADAI-CV.

“D’esta manera, invitem a totes les associacions pertanyents a Cocemfe València, que seguisquen l’exemple i ens mostren la informació sobre la seua associació. Conéixer a l’altre fa que la nostra empatia es desenrotlle i amplie.

La nostra filosofia és la participació i que les patologies de cada una de les nostres associacions es coneguen entre les altres. Poder estar en contacte perquè entre tots i totes trobem solucions.