Sessió de juliol de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es va reunir telemàticament el dia 6 de juliol de 2021. Es van tractar els següents temes:

S’ha elaborat un informe sobre els problemes d’accessibilitat en els contenidors de residus urbans de València, que s’ha remés amb escrit a la regidoria d’Ecologia Urbana.

S’ha cursat escrit a la regidoria d’Urbanisme sol·licitant l’adaptació d’un pas de vianants en l’encreuament de vies del tramvia en Benimaclet.

Es va tractar sobre l’informe presentat a la regidoria de Platges de l’Ajuntament de València per al millor ús de les platges durant tot l’any, de la resposta rebuda i la neteja ja realitzada de l’arena acumulada en la passarel·la d’accés a la biblioteca de la platja del Cabanyal.

Es va tractar l’informe elaborat sobre els problemes d’accessibilitat en el Passeig Marítim de València i en els seus accessos i es va acordar presentar-lo a les regidories implicades de l’Ajuntament de València.

Sobre el Metre es va informar de la vista realitzada a una estació, juntament amb els seus responsables d’Accessibilitat i companys de Aspaym, per a valorar el disseny dels futurs mobles de les línies de validació. També es va revisar el temps d’obertura des de la validació, que era diferent en els dos tipus de màquines existents, acordant-se unificar-lo a l’alça per a facilitar l’accés que per a algunes persones era escàs.

Es va informar sobre la Comissió d’Accessibilitat del CERMI, en la qual COCEMFE CV va presentar la seua aplicació AccTUR, per a facilitar l’avaluació de l’accessibilitat en allotjaments, restaurants i altres establiments turístics, podent elaborar un informe d’accessibilitat útil per a inspeccions administratives, projectes tècnics o valoracions pressupostàries.

Es va valorar la prestació del servei d’ajuda al bany en els punts de platja accessibles en aquesta campanya, que es manté com l’any passat, però havent-se incrementat els aforaments i el material i havent introduït activitats.

Antonio Espinosa va fer una exposició sobre aplicacions i recursos web disponibles per a obtindre informació sobre destinacions turístiques, allotjaments i altres establiments d’hostaleria accessibles a persones amb mobilitat reduïda: algunes aplicacions col·laboratives, amb possibilitat d’aportar informació després del seu ús: TUR4all (https://www.tur4all.es/) i Equalitas vitae (http://www.equalitasvitae.com); i altres, webs d’informació: Viatgers en cadira (https://viajerosensilla.com/), la pròpia web de Equalitas vitae, TripAdvisor (http://www.tripadvisor.es) o Adaptat (http://www.adaptado.es/).

Es va informar de la designació del Coordinador com a representant de COCEMFE en la Comissió d’Accessibilitat del Consell Municipal de la Discapacitat de València, que prepararà un esborrany de nova Ordenança d’Accessibilitat.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i està oberta a la participació de totes les associacions membres. Disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org