Sessió de novembre de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es va reunir telemàticament el dia 3 de novembre de 2020.

Els principals temes tractats van ser:

Sobre platges, es va informar de l’escrit enviat a la regidoria, amb sol·licitud de transmetre’l a Creu Roja, amb el reconeixement i valoració positiva del desenvolupament de la campanya de bany adaptat a les platges de València, i sol·licitant reunió per a propostes cara a l’any que ve. I es va continuar amb les propostes d’ús de la platja i zona del passeig marítim fora de la temporada estival i es va informar de l’estat actual de les passarel·les.

Respecte al Metre, es va insistir a donar la màxima difusió a la recent posada en marxa dels comandaments a distància per a accionar els ascensors, per a persones que no poden alçar els braços (en la web metrovalencia.es estan els detalls de sol·licitud i ús). I es va corroborar l’execució dels guals per als vianants en l’encreuament de vies enfront del Politècnic en l’av. dels Tarongers, després de la visita in situ i fotos aportades per Elies, la qual cosa suposarà una millora important per a les persones, especialment estudiants, que utilitzen cadira de rodes i travessen sovint aquesta via. Dos de la peticions en les quals portàvem temps insistint.

Es va informar, i va documentar amb fotos, sobre el mal estat i possibles solucions de diversos passos de vianants en la zona del carrer Fausto Elio i Av.Tarongers. S’hi haurà una revisió en una zona una mica més àmplia, es prepararà Informe i se sol·licitarà la seua resolució.

Fer recordatori de la sol·licitud de places d’aparcament reservades en la zona de l’Albereda amb Ciutat de les Ciències.

Es va informar de manera preliminar sobre un Servei d’Assistència i Protecció, RACC Scoot+, del qual acabem de tindre coneixement. Inclou assistència in situ en cas d’accident o avaria, Responsabilitat Civil, etc. per a usuaris amb mobilitat reduïda de vehicles de mobilitat personal tipus cadira de rodes electròniques, escúters, bicicleta de mà, etc. Aprofundirem en la informació.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org