COCEMFE València ha desenvolupat en 2020 el programa d’Itineraris d’inserció laboral “Buscando empleo en la era digital”

COCEMFE València ha desenvolupat en 2020 el programa d’Itineraris d’inserció laboral “Buscando empleo en la era digital”, dirigit a persones amb discapacitat desempleades i que presentaven altres condicions especials de vulnerabilitat, finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la convocatòria de programes d’interés general de l’assignació tributària del 0,7 % de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques en la Comunitat Valenciana.

L’objectiu principal del programa ha sigut millorar l’ocupabilitat de les persones ateses. Degut a la pandèmia s’ha vist afectada la previsió d’atenció presencial esperada, convertint aquesta atenció en una atenció telemàtica. 

 

Ara més que mai el suport a les persones amb discapacitat és important  per a garantir l’accés a recursos i a un treball, com a mesura principal d’integració i inclusió social.

S’han portat a terme accions individualitzades d’orientació laboral, alfabetització digital, atenció social i intermediació laboral, amb l’objectiu de millorar les seues competències i facilitar els recursos necessaris per a accedir a un treball.

S’han atés un total de  20 persones, un 35% homes i un 75% dones, que han participat activament en el projecte i han pogut accedir a processos selectius i recursos formatius.

S’han aconseguit un total de 10 contractes per intermediació de COCEMFE València i a la finalització del projecte, el 60% de les persones participants es troben treballant.

En l’avaluació final, les persones participants han reconegut haver millorat el seu nivell de competències socio-laborals i la seua autonomia a l’hora de buscar treball.