COCEMFE València participa en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria a la Facultat de Ciències Socials

COCEMFE València ha participat en el Fòrum que ha tingut lloc a la Facultat de Ciències Socials on es va promoure l’ocupació de qualitat i es va oferir una oportunitat única de posar en contacte a estudiants i persones titulades de la Universitat de València amb els responsables de recursos humans de les entitats. A més, en els diferents encontres professionals es van realitzar xarrades, tallers i taules redones on les empreses van informar  dels perfils professionals que demanden.

El Saló d’Actes Sanchis Guarner ha acollit diverses activitats al llarg de la jornada d’aquest dimarts, entre elles, la inauguració oficial dels Fòrums, presidida per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, qui ha destacat l’aposta de la Universitat de València per l’increment de l’ocupabilitat del seu estudiantat. Un objectiu que pretén aconseguir mitjançant el reforç d’estratègies, entre les quals s’inclou la creació del Vicerectorat del ram i els serveis que depenen d’aquest: UVocupació, per a l’impuls de l’ocupació; UVemprén, per al foment de l’emprenedoria; i el treball d’Adeit per a la realització de pràctiques en empreses. “La finalitat dels Fòrums és facilitar el contacte presencial d’empreses i institucions, d’una banda, i de l’estudiantat i les persones titulades, d’una altra, afavorint així l’ocupabilitat juvenil”, ha afirmat la vicerectora, que ha recordat l’esperit d’especialització i adaptació dels Fòrums als perfils d’estudiantat i egressats per branques de coneixement i, fins i tot, per titulacions.

“Enguany, la Universitat de València compleix 520 anys, això vol dir que és una institució secular però també és moderna, líder i innovadora, amb un elevat impacte internacional que podem veure reflectit en rànquings com el QS o el de Xangai, on hem millorat fins a posicionar-nos entre les millors universitats del món, també en relació amb l’ocupació, l’ocupabilitat i els ocupadors”, ha remarcat.

La vicerectora ha estat acompanyada, al seu torn, pel secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu; la regidora de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé; i la degana de la Facultat, Amparo Ricós. A l’acte també han assistit la cap de servei d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de València, Ana María González; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i la directora d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla.

El Fòrum de Filologia, Traducció i Comunicació ha acollit la conferència inaugural a càrrec dels fundadors de la Revista Ferida, Àlex Zahínos i Alexandre Martínez, exalumnes de Periodisme; una taula redona en relació als programes d’ocupació per a joves; la projecció d’un vídeo sobre eixides professionals en el camp dels idiomes i la comunicació; un taller de marca personal; un aperitiu amb empreses i, per a finalitzar, el lliurament de diplomes a empreses i entitats.

Font: www.uv.esC