COCEMFE València sensibilitza sobre l’accessibilitat en el mercat de Rojas Clemente

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València, en col·laboració amb l’associació Rs+Pimes que duu a terme el Projecte Social SOLIDARIS “Mercats+Solidaris, 6 mercats 6 causes”, ha realitzat una sèrie d’activitats per a sensibilitzar sobre l’accessibilitat en el mercat de Rojas Clement durant la setmana passada.

Els dies 23 i 24 ha disposat una taula informativa en les instal·lacions del mercat amb fullets de COCEMFE València, els seus programes i associacions; diverses persones membres de la Comissió han revisat l’accessibilitat de les instal·lacions del mercat i han conversat amb les persones venedores sobre les necessitats i problemes de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda, especialment els qui utilitzen cadira de roda, a l’hora de fer la compra, informant també del que es disposa en la normativa.

El dissabte 26, a més de la taula informativa, han convidat a les persones compradores a viure l’experiència de realitzar la compra assegudes en una cadira de rodes, la qual cosa han manifestat resultar-los molt enriquidor i ajudar-los a visualitzar un problema que normalment els passa desapercebut.

En general el problema en la gran majoria de les parades és l’excessiva altura dels mostradors, que haurien de tindre una zona d’almenys 80 cm d’ample a una altura de 85 cm, amb buit davall fins a 70 cm d’altura i 50 cm de profunditat, perquè una persona en cadira de rodes puga acostar-se, realitzar el pagament i rebre la compra de forma autònoma. Si bé, habitualment les persones venedores compensen aquesta falta d’accessibilitat eixint de la parada i entregant la compra i rebent el pagament directament al costat de la persona compradora.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org