NdP COMUNICAT de la COMISSIÓ de SANITAT de COCEMFE-VALÈNCIA (CSdCV) 12/01/2021

En primer lloc i en nom dels qui formem part de la Comissió de Sanitat de Cocemfe València (CSdCV), els nostres millors desitjos de Salut i Benestar, davant tant de rebrot i desassossec. Anhelem de cor que hàgeu tingut unes festes nadalenques, tranquil·les, entretingudes, però sobretot Saludablement responsables envers els vostres afins. Desitjar-vos un FELIÇ ANY NOU, RESISTENT, FELIÇ i replet d’ESPERANÇA per a TOTS I TOTES.
Per a continuar, la CSdCV i tornant al treball, que no és poc el que tenim, informa de la seua 1a reunió del present exercici 2021.

La CSdCV torna a reunir-se novament un mes mes i com està sent habitual en aquests confusos moments que ens toca viure, via En línia i a través del programa SKYPE (comisionsanidad@cocemfevalencia.org), sobretot pel tema de rebrots, seguretat i comoditat en aquests moments tan complicats.


En aquesta primera reunió de l’any, entitats com ALCER-Túria (associació per a la lluita Contra les Malalties del Renyó a València), AVAC (Associació Valenciana de Pacients Anticoagulados i Portadors de Vàlvules Cardíaques), AVD (Diabetis de la Comunitat Valenciana), QUSIVA (Associació Quart de Poblet Sense Barreres), APiP (Associació de pòlio i síndrome post-pòlio de la Comunitat Valenciana), AXEM-ÀREA 13 (Associació de Xàtiva contra l’Esclerosi Múltiple de l’àrea 13) entre altres associacions, participen activament per a valorar i millorar el sistema soci-sanitari de la província de València i de la Comunitat València.


Aquesta primera trobada, tal com està sent habitual des de l’any passat, s’ha realitzat per Vídeo reunió i a través de la plataforma Skype.


El primer punt a tractar torna a girar entorn a la valoració de l’actual situació respecte de la pandèmia, sobretot quant a rebrots, els confinaments perimetrals i les seues restriccions, tema de vacuna, etc. Queda clar que ha augmentat la sensació de preocupació i por, davant l’altíssim percentatge de rebrots i de defuncions, de pressió sanitària i de falta claríssima de consens en les mesures a prendre per part dels diferents governs. Es percep un canvi quant al tema de vacunació, perquè ara existeix una major predisposició a la seua inoculació per la seua positivitat quant a reduir el contagi, però es manté la incertesa respecte de la seua eficàcia i possibles efectes contraris o adversos.

També queda de manifest la lentitud en la vacunació i la falta d’un calendari i protocol concret quant a sectors poblacionals per a ser vacunats, tema que seria important conéixer amb detall.


Una vegada mes queda de manifest l’incivisme social i el desistiment de funcions de l’administració pública en diferents àmbits Soci Sanitaris i Administratius.


Tornen a reiterar-se les queixes quant a l’assistència en centres Sanitaris, alguna cosa que no és del grat dels participants en la comissió, així com tampoc ho és que la Comissió de Cadires de rodes elèctriques de la Conselleria, no realitze les reunions trimestrals per a la concessió de cadires de rodes i material Ortoprotesic, ja que perjudica seriosament el col·lectiu a l’hora de la seua concessió.

També l’Associació de Diabetis, informa sobre la problemàtica que està sorgint amb els materials fungibles (Xeringues, llancetes, etc.) a l’entorn de la patologia de Diabetis.


Respecte del projecte “Coneix la nostra realitat”, es torna a realitzar la seua difusió per a poder comparar-ho amb el realitzat abans de la pandèmia, per a d’aqueix realitzar el corresponent informe i remetre’l a les diferents conselleries i organismes Soci-Sanitaris.


Es van comentar temes com el de l’Eutanàsia (aprovada en el Congrés) i la Mort Digna (aprovada en la Corts Valencianes) i es va acordar realitzar un escrit sobre aquest tema perquè siga enviat a les entitats federades, per a conéixer la seua opinió sobre aquest tema, les seues inquietuds, etc.


L’exposició de APiP-CV sobre els 60 anys de la pandèmia de la Poliomielitis i les Jornades sobre Diabetis, van ser uns altres dels temes tractats. Dins de les proposicions a realitzar fins a la pròxima reunió de febrer, a més dels escrits aprovats, s’acorda SOL·LICITAR per escrit a la consolaria de sanitat la figura del director/a o similar lloc, com a representant de l’Atenció Primària per a la província de València i/o de la Comunitat Valenciana.


Aquest mes de Gener se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la depressió (13/01), el Dia Mundial de la Síndrome de Moebius (24/01) i el Dia Mundial contra la Lepra (31/01), a més d’altres esdeveniments i commemoracions, tant Nacionals, Europeus, Mundials i Internacionals.
Dies Internacionals i Mundials de Gener (diainternacionalde.com)

Si estàs interessat a participar, contacta amb l’entitat o escriu-nos al correu electrònic de la Comissió: comisionsanidad@cocemfevalencia.org

Atentament:
Sra. Teresa Salort Sr. Ezequiel Ruiz
Coordinadores i Secretaris de la CSdCV, i membres de APiP-CV i AXEM-àrea 13. Respectivament
Correu electrònic de la Comissió: comisionsanidad@cocemfevalencia.org

.