Sessió de maig de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es va reunir telemàticament el dia 4 de maig de 2021. Es van tractar els següents temes:

Es va informar sobre les novetats en els serveis del metro: Està en funcionament la locució amb la línia i destinació del metre que acaba d’arribar a l’estació, per a informació especialment de les persones cegues, i també la comunicació per WatsApp tant per a informació general, com per a cas d’incidències en trobar-se en les estacions, mitjançant sengles números alternatius al polsador dels intèrfons i al d’informació general, dirigit a persones amb problemes auditius i de la parla. En la web de metrovalencia, moure’s amb metrovalencia-accessibilitat estan tots els serveis accessibles, que han actualitzat: estacions amb altiplà, amb validació frontal, amb accionament d’ascensors mitjançant comandament a distància i procediment de sol·licitud… S’ha sol·licitat la solució d’un pas de vianants sense gual en l’encreuament de vies del tramvia a l’altura de Benimaclet.

Sobre EMT es va informar dels temes tractats en l’última reunió del Consell Consultiu, amb el començament d’instal·lació de les noves marquesines a la fi de maig o primers de juny, la revisió que fan de la ubicació de cadascuna per a evitar problemes en les noves, tenint en compte els informes que els aportem… Ja estan passant dos espots MobilitatResponsable perquè se de prioritat en pujar a l’autobús i en l’ús dels seients a persones amb mobilitat reduïda, majors, embarassades… Plantegem millores en una mena d’ancoratge de cinturó i en la sol·licitud de parada en els llocs de PMR en cadira.

Sembla que la publicació de l’esborrany de la nova Llei Valenciana d’Accessibilitat Universal i Inclusiva no serà tan imminent. Des del CERMI estatal es va presentar una proposta en les Corts per a incloure en la reforma del Reglament de Trànsit la pèrdua de punts del permís de conduir per ús indegut de les places d’aparcament de PMR i l’estacionament en passos de vianants.

Es va ultimar l’Informe “Problemes d’accessibilitat en places d’aparcament reservades per a PMR” sobre la falta d’adequació a la normativa en molts casos, preparat després del ja tractat en l’anterior reunió, que es presentarà a l’Ajuntament de València i estarà a disposició per a poder-se presentar en el d’altres ciutats. I es van tractar també les propostes d’informes sobre Problemes en les places d’aparcament reservades en l’Albereda al costat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i sobre Necessitat de més places reservades a PMR a l’entorn de l’Hospital Clínic de València i en una zona de Benimaclet, després d’estudi in situ de les places existents i les ubicacions més adequades per a les noves places que es proposa.

Es va tractar la dificultat d’ús dels gels hidroalcohòlics disposats en molts establiments i es cursarà una petició a la Patronal del comerç per a la seua transmissió.

La Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE València es reuneix normalment els primers dimarts de mes i està oberta a la participació de totes les associacions membres. Disposa del següent correu electrònic: accesibilidad@cocemfevalencia.org