TIMPERS, MOLT MÉS QUE UNA MARCA DE SABATES

“Importen més les nostres capacitats que les nostres discapacitats”

TIMPERS BRAND és una marca de sabatilles i altres articles, com a samarretes, recolzat per 3 persones joves Diego, Rober i Aitor, Alacantins i els tres amb discapacitat, les capacitats de la qual destaquen per damunt de qualsevol limitació.

Com podem veure en el seu web,” l’origen de la seua aventura es remunta a principis de 2018, quan Aitor i Rober, van decidir que es volien dedicar al disseny i a les sabatilles, es van llançar i van traure el seu primer model: una sabatilla casual, per descomptat, però com podria ser qualsevol altra “zapa” del mercat, el qual, i tractant-se d’Alacant, la seua terra estava molt copat i amb una competència terrible”.

Pel fet que Aitor i Rober formaven part de l’equip tècnic de l’equip de futbol per a cecs d’Alacant, van decidir presentar a l’equip les seues sabatilles, emportant-se una gran sorpresa per la forma amb la qual els jugadors les “veien”: tocant molt els materials, les soles, doblegant-les, per a veure la flexibilitat, etc.

Justament per a diferenciar-se d’aquesta competència van tindre una brillant idea, fer un model dissenyat amb el tacte, per cecs en el qual la vista no fóra el sentit fonamental per a apreciar les sabatilles i, cosa que és més important; un model dissenyat pels cecs, per a tothom sent, a més d’una sabatilla única, la primera sabatilla inclusiva, per a tothom.
“L’essencial, és invisible als ulls”

Amb l’ajuda de Diego i diversos membres de l’equip, la idea va anar prenent forma, fins a obtindre un primer prototip participant en diversos concursos d’emprenedoria, aconseguint un gran acolliment i uns magnífics resultats pel que van decidir dedicar-se en exclusiva al disseny d’aquest model de disseny de sabatilles i treballar amb una filosofia i una missió clara:

La integració de la discapacitat i els discapacitats en tots els àmbits de la vida i l’eliminació de barreres i estereotips.

Timpers està constituït com a centre especial d’ocupació, fent-se un espai amb un gran valor diferencia TiVo en aquest mercat tan competitiu.

A València estan en l’espai de la Llançadora, espai que es presta per a aquelles empreses emergents que a més de tindre un recinte i espai de treball gratuït, se li dóna formació sobre qüestions empresarials.

A més a l’ésser la Lanzaderara un coworking, ens compta Diego com el suport d’altres empreses i gràcies a aquest treball en xarxa, els ha ajudat en idees que han implementat per al seu negoci.

Els 3 socis, transmeten vitalitat, dinamisme, ganes d’aprendre i amb previsió a créixer, per la qual cosa s’han posat en contacte amb nosaltres amb la finalitat de sol·licitar-nos personal de la nostra borsa d’ocupació.

Per part de COCEMFE València i gràcies a les nostres fonts finançadores, com el programa INCORPORA de F. la Caixa, ens permet acostar-nos a les empreses, conéixer les seues necessitats i fer costat al seu torn a altres demandants d’ocupació amb discapacitat.

Animem a tots/as a comprar aquestes sabatilles, no sols perquè molen i ens agraden , sinó per tot el que representen els valors que hi ha darrere.

Des de COCEMFE València, tot els nostres suport.

Estela Ruiz
Técnico en Integració Laboral de COCEMFE València.